Linette's to fødsler

De VIGTIGE første dage efter fødslen

Jeg faldt over et helt genialt og virkelig vigtigt indlæg på bloggen firstmomproblems.dk. hvor der bliver beskrevet 10 ting man godt må forvente af barselsgæster. Måske kan de 10 punkter provokere nogen, men måske kan netop disse råd gøre de første dage efter fødselen til nogle fantastiske dage.

Det er selvfølgelig vidt forskelligt, hvornår og hvordan man er klar til at få besøg, så jeg ser det ikke som en generel fremgangsmåde. Dog er det vikelig værd at tænke over, for måske er der rigtig mange – i hvert fald mine veninde veninder og mig selv, som ikke fik tænkt på at melde noget ud under første graviditet. De første 3-4 dage af Aya’s liv var crazy med 4-5 besøg dagligt. Det var fuldstændig forfærdeligt! Det har jeg ikke lyst til at gentage. Der var nærmest besøg i pressefasen. Ej, det var der ikke, men vi var inde på fødestuen, hvor blod, tis, lort og moderkagen stadig lå fremme. Det var crazy for mig. Og jeg var træt efter en lang fødsel på små to døgn, så det gjorde os vildt stresset. Hvilket måske også var en god grund til at amningen ikke gik godt, da jeg først fik lagt Aya til brystet efter en del timer – måske 4-6 timer. Da vi endelig kom i på barselshotellet på Hvidovre hospital stod der flere familiemedlemmer klar. Rygtet var åbentbart kommet langt omkring meget hurtigt og folk var selvfølgelig nysgerrige. Der var jo intet ondt ment, tvært imod. Men det var al al for tideligt og crazy for os. Det er slet ikke sikkert, at i har det som mig. Men måske er det en god ide, at gøre sig nogle tanker og måske også allerede i slutningen af graviditeten melde ud til familien, hvordan i forestiller jer jeres første par dage efter fødslen. Så i ikke føler jer presset, bliver skuffet eller for sagt noget i fortyder i en dum situation. Det er en helt særlig tid, som man ikke får igen. Og hvis man kan forberede sig lidt og skabe de bedst mulige rammer, så det er måske en ide. Jeg synes, at det er 10 rigtig gode punkter, som jeg ikke kunne have skrevet bedre selv, så derfor synes jeg at i skal læse de 10 punker <3

Her er de første par punkter:

1. Kom først på barselsbesøg, når du bliver inviteret
Det kan være svært ikke øjeblikkeligt at sætte kurs mod barselsreden, så snart der tikker en ?Jeg har født!?-sms ind fra en, man har meget kær og som måske lovede før fødslen, at du måtte være blandt de første. Men spørg lige alligevel, om et besøg passer ? og fisk efter et ærligt svar. Måske har forældrene svært ved at sige nej af høflighed, selv om de helst vil være alene lidt endnu. Hjælp dem frem til det ideelle. I skal nok nå det hele.

2. Medbring ikke dine egne små børn
?Hvad!? Må min lille Bastian ikke møde sin nye kusine Olivia?!? Og jo, selvfølgelig må Bastian det, men hvis hverken Bastian eller Olivia fatter verden omkring sig og heller ikke riiiigtigt begreberne fætter eller kusine, så se i øjnene, at Bastian kun er med for sine forældres skyld ? ikke Olivias eller hendes forældres. Bastian skal nok få lejlighed til at møde sit nye familiemedlem lige så snart Olivias mor og far er kommet mere til hægterne og kan overskue støj og virkelighed og ham igen.

Læs resten af punkterne

TRYK HER

SÅ….

Bare tænk over det. Familien og vennerne skal nok få tid til at se den lille guldklump. Der er tid nok. Det behøver ikke at være de første par dage eller de første par uger.

Og som sagt, så har i måske slet ikke brug for at melde noget ud og måske har i lyst til at vise mini frem med det samme. Det er så forskelligt. Måske er punkterne især relevante for førstegangs forældre ??

Her er Aya 1 dag. Shit, hvor er hun cute <3

aya

Mamasté

                 Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Linette's to fødsler