Lidt slyngetips

De gode dage kommer nemlig altid fra dig…

 

“Jeg tror på eventyret. På silkestofferne, tubanen, friheden og valget til at leve frit, også tror jeg på, at Paradis er lige dér, hvor du er. Jeg tror ikke, græsset er grønnere eller himlen mere blå noget andet sted. Jeg tror, at hvis vi lærer at sige ja til at se, til at være, til at holde fast, så har verden de farver, den skal have. Og jeg er sikker på, at vi kan blive netop dem, vi gerne vil være.

Hvis vi nu regner lidt på det hele og ser i øjnene, at vi muligvis allerede har levet halvdelen af det liv, vi får at lege med, så er der nogle ting, vi er nødt til begynde på nu. Nogle ting, der simpelthen ikke kan vente længere. Den vigtigste af de ting er at se livet i øjnene; helt tæt på, også selvom det nogle gange svier, og man begynder at svede bare ved tanken. For ja, der er lort, og nogle år føles det som om man går i det til knæene, men du går der ikke alene. Vi har alle byrder at bære. Livet former sig ikke nødvendigvis, som man forestillede sig, da man var 21. Jeg er sikker på, at vi alle får afslag, bliver fyret eller får et skattesmæk. Jeg er sikker på, at vi alle når at blive kede af det og får et chok mange gange i livet, men det er måden, vi evner at komme igen på, der bestemmer, om vi ældes af nederlag eller bliver gamle af for mange fester.(…)

Tag selv ansvar for festen, for pengene, for børnene, for arbejdet, for kærligheden, for livet. (…) Vær hende, der er mest ubange. Bestem dig for at leve et ubange liv. Et, hvor du ved, at du står sikkert, fordi du er dig. Giv angsten fingeren og forsspild ikke chancer, fordi du skulle hjem og skifte til fornuftige sko. Vær, hvor du er, og løb efter livet, efter musikken, efter festen, og vær lidt mere som den fest. Tag mor-er-træt-masken af og bag pandekager til aftensmad på en tirsdag. Drik varm kakao midt i slankekuren og hvidvin til frokost en enkelt gang. Eller to.

Gem hverken sko eller liv eller kys eller længsel til en bedre dag – de dage kommer ikke nødvendigvis, og hvis det nogensinde sker, at der kommer én eneste god dag forbi dig, som du ikke selv har skubbet frem eller skabt, så sæt et kryds i kalenderen og luk øjnene og kys et ønske ud i verden, for det er sjældnere end stjerneskud.

De gode dage kommer nemlig altid fra dig.”

(Uddrag fra ManiFest af Julia Lahme)

Det her er et uddrag fra min yndlingsbog til dags dato. Julia Lahme har gjort det igen. Jeg tror, at jeg har et girl crush på den dame, fordi hendes ord rammer spot on. Det er som om, hun skriver til mig, om mig og fra mig, på sådan en mystisk måde, som om hun kender mig bedre end jeg selv gør, selvom vi aldrig har mødt hinanden. Jeg fik en af hendes bøger “Hvor lagde jeg babyen?” (læs den!) for 5 år siden, da jeg ventede Aya. Den ramte plet og jeg har siden anbefalet alle kommende eller nybagte mødre at læse den, for den gjorde virkelig min barsel en del sjovere. Det er en barselsbibel! Jeg var derfor ovenud lykkelig da hun for nylig udgav endnu en mor-bog “ManiFest”, for så var denne barsel også reddet. Jeg har på ingen måde tid at sidde og læse en bog, som før i tiden, så derfor har jeg hørt den på lydbog på Storytel – hvor den mega dygtige Ann Hølund indtaler. Hende kender jeg, og hun er for sød og sej! Hold kæft hvor har jeg hulket af grin op og ned af Søndermarkens bakker, med Elva sovende i vogenen og store hørebøffer på. Det fedeste barselsliv, hvis jeg selv skal sige det. Prøv det! Lydbog, Julia Lahme og barsel FTW. ManiFest kan virkelig anbefales. Glæder mig allerede til Julias næste bog <3

Processed with VSCO with a2 preset

 

mani1

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt slyngetips