Jeg brygger kombucha og kefir

Camillas fødsler

Jeres fødselsberetninger

Jeg vil fremover dele jeres fødselsberetninger her på bloggen. De skal inspirere og give et indblik i, hvordan en fødsel opleves <3 Jeg synes, at det helt vildt spændende og lærerigt at få jeres helt egne ord og personlige oplevelse ud i verden. For alle fødsler er forskellige og selv om to fødsler kan minde om hinanden, så kan de opleves helt forskelligt. Det er oplevelsen, som jeg synes er særlig interessant <3 Hvis du vil dele din fødselsberetning, så send den ENDELIG til mig med et billede (hvis du vil have billede på) på mail: josefinebarrett@gmail.com eller i en besked på Yogamor’s facebook side 🙂

Camilla har delt sine to fødslesoplevelser her:

camilla.png

Mød Camilla, 31 år – skolelærer og mor til to skønne drenge fra 2009 og 2014.

Hun har nedenfor beskrevet sine to ret forskellige fødsler.

Første fødsel

Min store dreng er fra februar 2009, en smuk snevejrs dag. Veerne startede kl. 23 (ish) og jeg var for spændt og havde for ondt til at sove. Morgenen efter tog vi bussen til hospitalet. Jeg blev undersøgt og sendt hjem med en cocktail af piller og en besked om at få sovet. Det skete ikke. Cocktailen havde ingen effekt på smerterne fra veerne, og jeg var stadig for spændt på at møde mit mini-menneske. I mellemtiden ringede jeg til veninder og opdaterede dem på situation, med indlagte ve-pauser. Ved 16-tiden tog vi på hospitalet igen og blev efter en rum tid fulgt ind på vores stue.

Efter et par timer, hvor faren havde fået lidt søvn mens jeg traskede rundt og fik styr på smerterne, blev jeg bugseret op i sengen og tilbudt lattergas, lagt ve-stimulerende drop og fik taget vandet. Jeg blev helt rundtosset af lattergassen, men det havde ingen effekt på smerterne. Efter 25 timers veer og stadig uden søvn, blev jeg tilbudt en epidural blokade. Det var satme effektivt. Det var helt fascinerende at følge skærmen der monitorerede mine ve-smerter, uden at jeg kunne mærke det. Tiden uden smerter blev brugt fornuftigt, på at løse suduko og kryds og tværs.

Efter at have kæmpet med veer i 30 timer, og efter halvanden times presseveer, blev han taget med hård sugekop. Hans hjerterytme var faldt og jordmødrene og sygeplejerskerne der havde fundet vej til min stue (jeg mindes 6 stk i alt), arbejdede intensivt på at få ham ud. De forberedte mig på at de kunne vurdere pludseligt, at jeg skulle have akut kejsersnit.
Han kom ud i sidste forsøg, med navlestrengen om halsen og lidt blålig i hovedet. Efter et par minutter græd han sin første gråd og var i øvrigt lige som han skulle være med en apgar score i top – lige bortset fra et fint cone-head, efter sugekoppen. Jeg skulle lappes lidt meget sammen, og det tog lidt tid for min krop at komme sig.

——————————–

Anden fødsel

Min anden søn er fra august 2014, en meget varm solskinsdag.
Denne gang tog det kun 16 timer, uden smertestillende og i badekar meget af tiden og med John Mayer på anlægget. Jeg havde lukkede øjne under stort set hele fødslen. Jeg havde mine to svigerinder med og min kæreste. De havde kontakten med jordmoderen, og jeg havde bedt dem om, helst ikke at tale til mig. Jeg havde inden fødslen besluttet mig for at benytte princippet om at gå ind i smerten og være der. Jeg har arbejdet med den type smertelindring/-håndtering før, i forbindelse med rygsmerter og migræne, med stor succes. Set I bakspejlet en super god beslutning.

I løbet af graviditeten havde jeg været meget besværet af ryg- og bækkensmerter, og derfor var det helt befriende at komme i badekar, hvor jeg havde større bevægelsesfrihed (pga vægtløshed) end i sengen.
Han blev født under vandet og alt forløb rigtig godt. Efter han var født, blev han lagt i mine arme i badekarret med håndklædet omkring. Jeg bar ham (og mig selv) over i sengen, hvor navlestrengen skulle klippes og jeg skulle føde moderkagen. Det så frygtelig drabeligt ud på stuen, men det var en virkelig god oplevelse. Og jeg følte mig som en superkvinde efterfølgende.

————————————————————

Tusind tak Camilla for din smukke beskrivelse af dine to fødsler.

Mamasté

Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/14511677/?claim=kzq98rwnes2″>Follow my blog with Bloglovin</a>

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg brygger kombucha og kefir