Vi har solgt vores hus

Bedre kropsholdning

Reklame for Anodyne

Jeg blev for noget tid siden spurgt, om jeg ville teste en holdningskorrigerende t-shirt fra anodyne, som eftersigende skulle give en bedre kropsholdning. Jeg havde godt set t-shirten florerer som reklame på forskellige sociale medier. Var jeg noget skeptisk, fordi jeg synes, at det lød lidt fjollet og måske også lidt ubehageligt at gå rundt med. Jeg har prøvet virkelig mange push up og push in bukser, toppe osv., måske virker det for nogen, men jeg husker det mest som en virkelig varm, stram og svimlende oplevelse, fordi man næste ikke kunne trække vejret. Jeg fik t-shirten med posten, sammen med nogle lækre leggins. T-shirten lignede på mange måder en almindelig træningstrøje, med nogle fancy syninger. Jeg var særligt spændt på, hvordan den ville føles fysisk på kroppen, om den ville stramme eller om jeg overhovedet kunne mærke en forskel. Tøjet er inspireret af kinesiotape, som er tape der ofte anvendes af fysioterapeuter til at behandle smerter i ryg og nakke, korrigere muskelfunktionen og forbedrer blodcirkulation. Tøjet kan bruges af alle mennesker og bruges i høj grad også af sportsudøvere, fordi det er designet til at forbedre præstationer og mindske risikoen for skader.

Allerede første gang jeg havde en på, kunne jeg mærke en forskel. Jeg kan huske, at jeg sagde til Tore “jeg føler mig mega stræk og lækker i den”. Den er helt sikkert mere stram end de t-shirts jeg normalt træner i eller går med til hverdag og det i sig selv, giver selvfølgelig en støtte, en påmindelse, men særligt den øverste del af ryggen og skuldrene føles meget anderledes med den på. Det er som om, mine skuldreblade smelter sammen og ned på ryggen, som om mit bryst og min forside for mere plads og åbner sig mere. Det er også som om, mine skuldre sænker sig, som om der er mere tyngde i skuldrene og får dem til at søge ned og afspænde. Min mave har altid været mit store issue, det er her fedtet først og fremmest sætter sig på mig. Æbleform, bildæk eller bollehåndtag. Kald det hvad du vil, men det er sådan jeg ser ud. Jeg gad jo godt, at t-shirten på magisk vis fik “det ekstra” til at forsvinde, men det gør den ikke. Men den minder mig om, at aktivere min core, som stadig er ret post-gravitetstræt. Det er okey, at dellen er der, så længe jeg er stærk i min core, for jeg vil gerne passe på min stadig unge ryg, som en dag bliver gammel og slidt.

Nu har jeg allerede skrevet lidt om t-shirtens virkning på min fysiske krop, men det der har været den største øjenåbner med denne t-shirt eller mit fokus på at mærke t-shirtens effekt (jeg tror også på placebo-effekten), det har været den “mentale forkskel”. Det er jo ikke ny viden at kropssprog har en KÆMPE betydning for hvordan vi er i verden. Da jeg studerede antropologi, læste jeg meget om kropssprogets betydning for relationer, identitet og kommunikation. Så spændende altså! Om du vil det eller ej, så påvirker ens kropssporg altid dem du møder. Det er nonverbal kommunikation, uanset om vi vil det eller ej. Derfor er der heller ikke noget, der hedder at være objektiv. Alle mennesker er i sagens natur altid subjektive. Det er min overbevisning. Efter jeg er startet på uddannelsen som kropsterapeut, har jeg beskæftig mig mere med kropssprog og karakterstukturer, som de kalder det. Det handler i bund og grund om hvad kroppens udtryk fortæller om ens liv, historie hvilken type du er.

Denne t-shirt kan på en måde bruges, som et redskab til forbedre kropsholdning og “ændre” kroppen sprog. En manipulerende måde at bryde vaner og mønstre. Det synes jeg er interessant. T-shirten ændrer min fysiske krop, som jeg skrev før. Min forside, mit bryst er mere åbent, mine skuldre er mere afslappede og min core er mere aktiv. Hvilken effekt har det, på dem jeg møder, og på mig selv i? Jeg “snyder” kroppen til at få en bedre holdning (og se bedre ud) og hvis den holdning giver mig mere selvsikkerhed og giver en oplevelse af mere styrke, hvem snyder man så? Fremstå man falsk eller manipulerende, hvis man bevidst ændrer på sit kropssprog? Det synes jeg ikke nødvendigvis. Virker latterkursus og Ole Henriksen “jeg er smuk-mantraer”? Ja, det tror jeg godt det kan. Nogle gange, kan det være rigtig godt bevidst at ændre og overbevise kroppen/sindet om noget, for at ændre vaner og mønstre. Derfor er jeg faktisk rigtig glad for min Anodyne t-shirt. Og Tore vil også rigtig gerne have en…

 

 

Hvis du vil læse mere og holdningskorrigerende tøj fra Anodyne, så læs mere her:

Anodyne’s hjemmeside

Anodyne på Facebook

Anodyne på Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi har solgt vores hus