Måttemandag - Børneyoga

Bær dit barn

image

Efter at have skrevet om at vikle mine børn (læs bl.a. “Derfor vikler jeg min baby“) nogle gange her på bloggen, så har jeg fået et hav af spørgsmål omkring vikling. Der er åbentbart en stor interesse for at vikling og måske også en del spørgsmål, som kan gøre det udfordrende at komme igang. Jeg syntes selv (og synes stadig) at det er noget af en jungle og der er så meget jeg endnu ikke ved om det. Jeg er bl.a. medlem af nogle forskellige grupper på facebook og jeg må sige at det meste af min viden kommer derfra. Så i skal næsten melde jer ind der, hvis i vil lære mere om vikler og købe lækre brugte vikler. Nogle af de tøser og et par derinde har virkelig styr på det og de er så søde til at hjælpe med spørgsmål 🙂

Spørgsmålene:

Hvor kan lære lidt mere om vikler?

Jeg vil særligt anbefale to grupper på facebook:

Slyngegalleriet denne gruppe er til at vise sine slynger/vikler til inspiration for andre. Her kan du lære lidt om de forskellige vikler og måske forelske dig i nogle særlige mærker. Med andre ord: ren hygge og nørderi. Der er nogle regler som skal overholdes i gruppen, for at holde fokus på viklerne og skabe god stemning. En rigtig god gruppe, synes jeg.

Derudover er der en gruppe, hvor man kan købe og sælge brugte vikler. Den hedder:

SlyngeSkolen Second Hand slynger og andre ergonomiske bæreredskaber – ja rimelig langt navn 🙂 Det er en rigtig god gruppe hvor du kan købe brugte vikler og videresælge dem igen. Jeg synes jo lidt (det har jeg lært i gruppen :-D) at en vikle er som en investering. Du kan købe en brugt – som allerede er gået til og blød, meget bedre end en ny og stiv, bruge den så længe du ønsker og derefter sælge den igen. Ofte for samme pris, da gode fastvikler ofte bare bliver blødere og nemmere at vikle med, når de er gået til, så de mister ikke værdi. Jeg har næsten købt og solgt alle mine vikler i denne gruppe.

Hvor kan jeg købe vikler?

Brugte kan bl.a. købes i facebookgruppen ovenfor, på dba eller Reshopper.

Nye vikle kan købe mange steder, bl.a. Sneglehuset, tidsel, mamaslife.

Hvilke nogle mærke kan jeg bedst lide?

Uh, det er svært. Der er mange virkelig fantastiske vikler, som har forskelligt design, kvalitet, tykkelse, bæreevne mm. Jeg har nogle forskellige vikle på min ønskeliste, men ved ikke om jeg nogenside får dem i hænderne. De er ikke helt billige…

Lige nu er jeg fx. rigtig glad for mine didymos (jeg har to forskellige i forskellig blends) og mine elleville (tre forskellige i to forskellige blends). Jeg ønsker mig rigtig meget vikler fra mærkerne: linuschka, woven wings, sling studio, oscha sling, jeg kunne blive ved.

Hvilken str. skal jeg købe?

Bærkærligt.dk har lavet en genial guide som du kan finde HER.

Jeg har vikler i str. 5 og str. 6. og jeg kan passe begge. Jeg er 160 cm og bruger str 38.

Hvilket materiale skal jeg vælge? Bomuld, silke, bambus eller uld?

Her vil jeg igen henvise til bærkærligt.dk.

Hvordan binder jeg den? Jeg kan se at du binder på forskellige måder? Hvad er forskellen? Vil du ikke lægge en video op, hvor du binder viklen?

Jo, jeg kan godt lægge en video op, men jeg vil næsten hellere henvise til Wrapyouinlove på youtube. Det er hende som har lært mig at vikle 🙂 Hun har lagt så mange videoer op med virkelig mange forskellige bindinger. Når du skal igang, så se videoen nogle gange igennem og derefter prøver du med din baby. Det kræver lidt øvelse, så giv ikke op de første par gange, hvis du ikke får bundet stramt nok eller andet. Hun har skrevet (basis) udfra de mest almindelige bindinger – hvis du er nybegynder, så skal du nok gå efter dem. En god basisbinding kan fx være denne:

Der er mange andre gode youtube videoer og når du skal søge kan du fx. søge på ordene: FCC, FWCC, wrap, FCC newborn.

Her er også en rigtig god basisbinding til strækvikle;

En anden som du bare SKAL følge er slyngejordemoder.dk – hun lægger rigtig mange gode vikletips og videoer op på sin instagram Slyngejordemoder.

skaermbillede-2018-01-30-12-39-19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg havde glædet mig så meget til at vikle, men min baby gider ikke. Kan jeg gøre noget for vænne mit barn til det?

Jeg kan sagtens forstå at man gerne vil vikle, for det er virkelig også skønt og praktisk. Jeg har viklet Elva siden hun var en dag gammel, så hun er meget vandt til og meget tryg ved det. Når du skal igang med at vikle, særligt hvis din baby ikke er helt nyfødt, så søg for at baby er glad, mæt og ikke for træt og vigtigst af alt, at du er rolig. Det skal være en god oplevelse for jer begge. Nogle gange kan Elva godt brokke sig en lille smule mens jeg binder den, men så står jeg ofte og “squatter” lidt og går måske lidt rundt mens jeg binder, det beroliger hende. Brokken plejer altid at gå over, når jeg har bundet færdig. Hvis din baby slet ikke synes, at det er sjovt, så vent med at vikle til lidt senere eller en anden dag. Det skal som sagt være rart for jer. Hvis du har givet det nogle forsøg over flere dage, så kan det også være at dit barn bare ikke er til at blive båret i en bæredims.

 

Håber at det var svar på nogle af jeres spørgsmål 🙂 Ellers så må i endelig spørge igen, så vil jeg svare eller henvise så godt jeg kan <3

Go’ wrapping <3

 

2 kommentarer

 • Mette

  Fine vikler du har 🙂 Har du brugt fastvikle fra starten eller er du startet med strækvikle? Jeg har termin med nr. 2 på fredag og er lidt i tvivl om hvad der er bedst at starte med. Eller må man bare prøve sig lidt frem? Med min søn brugte jeg strækvikle, men han blev aldrig glad for den. Det blev først godt da han var stor nok til at sidde i manduca bæreselen, som han var meget glad for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Supplerer lige dit fantastiske indlæg.
  Hvis nogen efter ar have læst dette melder sig ind i slyngegalleriet så kan jeg kun opfordre ril ar læse det fastlåste opslag OG kommentarerne . De svarede på mange af mine spørgsmål.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Måttemandag - Børneyoga