HospitalsKUFFERT

Bækkengener


Har du problemer med dit bækken under graviditet, så er der her nogle korte råd til hvad du skal være opmærksom på til gravidyoga.

Det er meget forskelligt hvor bækkengenerne sidder, om det er fortil, bagtil, begge dele eller noget andet. Det kan derfor være svært at give nogle generelle råd til hvad man skal passe på med.

Det vigtigste er, at du hele tiden lytter til kroppen og tilpasser de forskellige stillinger og bevægelser hele tiden. Hvis nogle øvelser eller stillinger gør ondt, så bak lidt ud af stillingen og lav den måske kun i kort tid.

Det er meget normalt at få lidt bækkengener, da der sker en masse hormonelle ting i kroppen og pga. af den ekstra tyngde fra maven. Men hvis du har rigtig mange bækkengener (jeg ved ikke hvad rigtig mange er, det er meget individuelt), kan det være en god ide at minimere (eller i nogle tilfælde undgå):

  • udadrotation i hofterne
  • asymetriske bevægelser med benene.
  • skrædderstilling
  • korslagte ben
  • at støtte ned på det ene og samme ben, når du stopper i et kryds på din cykel. Kom ned og stå på begge fødder.

Så vær opmærksom på at få samlet bækkenet, så der er god stabilitet i bækkenet hele tiden.

Jeg er selv begyndt at få bækkengener her i mit 3. Trimester, det fik jeg også under min sidste graviditet. Jeg kan mærke, at tilpasset yoga hjælper mig, selvom jeg nogle gange ligner en på 80 år. Det hjælper at få gang i blodomløbet, få flow i kroppen og få bæknet og benene lidt op. Så selvom jeg stadig laver flowsekvenser, så er det i slowmotion og med flere åndedræt i hver stilling. Jeg vil klart anbefale, at du fortsætter din gravidyoga hvis du har bækkengener, men vær ekstra opmærksom hele tiden ??

Og snak altid med din læge eller en anden professionel, som kan vejlede lige præcis dig, hvis du er i tvivl.

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om det naturlige lændesvaj, som også omhandler bækkenet.

Læs indlægget her: “Det naturlige lændesvaj”

Du kan følge Yogamor på Facebook, Instagram og Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HospitalsKUFFERT