Mere familietid

12 ugers forandringer

Processed with VSCO with c2 preset

Jeg sidder nu og laver status på mine sidste 12 uger. Jeg har netop afsluttet en 12 ugers Hormonkur og det har simpelthen været så lærerigt og godt for mig. Jeg har tidligere været på samme Hormonkur v. Caroline Fibæk som er Naturopath i biologisk medicin inden jeg blev gravid med Elva og jeg var ret sikker på, at jeg vil tage en omgang mere efter min graviditet, som jeg nu har gjort. Jeg har nogle ret drilske hormoner, som med god grund har spasset en del ud, både nu men også gennem de seneste år. Da jeg startede forløbet for 12 uger siden gik det ærlig talt ikke særlig godt og som forventet var der en del udslag i min hormontest. Selvfølgelig var mine hormoner ikke helt stabile efter min graviditet og fordi jeg stadig ammede, men det var ikke kun graviditetshormoner som var et problem. Mit primære problem var både lav og for lav kortisolhormon (streshormon), hvilket skyldes at kortisolniveauet alt for længe har været for højt. Det gør binyrene trætte af den konstante efterspørgelse på kortisol – hvilket gør at man til sidst brænder ud. Når binyrene ikke fungerer optimalt, så producerer de ikke nok hormoner, hvilket både at indflydelse på blodsukkeret, kønshormon, stress-reaktionerne, immunforsvaret mm.

Jeg har ikke skrevet så meget om mit 12 ugers forløb, fordi jeg havde brug for at gennemfører dette forløb uden for mange forventninger – hverken fra mig selv eller andre. Jeg har taget munden for fuld så mange gange nu og det ender med at være en lang række af skuffelser og fiaskoer, fordi mine forventninger er for høje. I sommers røg jeg helt ned i kulkælderen, det skete faktisk da vi var på familieferie i Italien, for det hele ramlede sammen og jeg kunne nærmest igenting. Jeg var lammet. Træt. Ked. Træt på den der udbrændte måde. Jeg havde det bogstavlig talt af helvede til og jeg var døv selvom min krop skreg. Det har taget nogle måneder at få ord på. For jeg prøvede hele tiden at skubbe det til side og finde det glade ansigt frem. Jeg er fan af det glade ansigt, for jeg tror på at det faktisk kurerer rigtig mange ting, ved at finde det ansigt frem. Sådan lidt Ole Henriksen-agtigt, som jeg BTW er kæmpe fan af. Men det var som om at noget skulle ud af min krop, noget som det glade ansigt ikke kunne eller skulle kurerer. Nogle gange så skal det bare ud af kroppen. Ud og væk. Det er ikke sikkert, at det er noget som lige er opstået, men måske noget gammelt, som pludselig kommer op i pressede situationer. Sådan var det for mig. Jeg havde haft den dejligste fødsel og fået den dejligeste milde baby, Tore tog lang barsel sammen med mig og lavede ikke jobs i udlandet. Aya var glad for at blive storesøster og det hele faktisk meget godt. Men alligevel ramlede det. Der var noget min krop gerne ville fortælle mig og stadig gerne vil fortælle mig, så jeg prøver at gøre mig umage for at lytte efter.

Nu er de 12 uger færdige og jeg er et helt andet sted end da jeg startede. Jeg har det så meget bedre. Så meget mere overskud, jeg har en meget bedre forståelse for min krop, hvorfor den gør som den gør. Jeg har tabt mig, min hud er blevet pænere, min hovedbund er blevet bedre, min søvn er blevet bedre (og det er ikke kun Elvas skyld), min sukker og kaffecraving er minimeret, jeg er GLADERE – det er sgu det vigtigste! Selvom jeg (og børnene) har været ramt af rigtig meget sygdom de sidste par måneder, så har det ikke slået mig helt ud. Jeg ved godt hvorfor jeg er ekstra modtagelig for sygdom lige pt. og selvom jeg er et meget bedre sted end for 12 uger siden, så er der stadig et stykke vej endnu, før min krop er helt tilbage. Jeg har ikke fulgt forløbet 100%, nogle uger har jeg og andre uger jeg ikke. Så måske 70% i gennemsnit, men det har alligevel gjort en kæmpe forskel for mig. Jeg er også begyndt at træne igen sammen med Sif fra Fitmomcph, det havde jeg på ingen måde overskud til for 12 uger siden. Jeg kunne godt finde på, at tage de 12 uger igen, bare for at booste min krop endnu mere og få den helt back on track. Jeg er godt nok blevet meget klogere på hvordan kroppens hormonsystem fungerer og det er simpelthen så spændende. Jeg er dybt fascineret og taknemmelig for kroppen. Halleluja.
Processed with VSCO with 7 preset

2 kommentarer

 • Line-maria

  Hej Hej.
  Tak for din blog, som jeg følger sporadisk når dine indlæg lige rammer noget i mig, jeg bliver nødt til at lære nærmere om.
  Jeg tænker på hvordan du har fået samlet overskuddet denne gang til at gennemføre en livsstilsændring som hormonkuren, når man nu netop er så drænet og udbrændt…
  det jeg har “fiaskoet” på har været gennemgående vilje til (eller måske evne -i don’t know) at gennemføre og ikke give op undervejs på div forløb.
  Det har resulteret i endnu mere ophivenhed osv osv.
  Jeg er nu mega højgravid, træt og sulten og sukker-cravings er der nok af…
  Men frygten sidder i mig for endnu et nederlag, endnu et forløb uden succes.
  Nogen gode råd til sådan en som mig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • YOGAMOR

   Hej Line-Maria,
   Dit spørgsmål er så godt og relevant! Tak for det! Må jeg bruge dit spørgsmål og svare dig i et indlæg? Jeg er sikker på at mange andre har det som dig <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mere familietid